0x protokol i ZRX kriptovaluta donose kraj mjenjačnicama?

Svijet postaje tokeniziran i upravo 0x protokol nastoji olakšati razmjenu između tokena u svijetu koji tek dolazi. Zbog nedavnih hakiranja mjenjačnica ili smrti vlasnika, gdje su ljudi ostajali bez kriptovaluta koje su bile na mjenjačnici, 0x protokol i ZRX kriptovaluta postaju sve popularniji i zanimljiviji projekt koji bi u budućnosti mogao ukloniti potrebnu za korištenjem mjenjačnica za kriptovalute.

Zbog čega 0x protokol ima velike šanse za uspjeh?

Nedavna vijest o smrti vlasnika Quadriga mjenjačnice uzdrmala je mnoge kripto entuzijaste koji su imali određene kriptovalute na toj mjenjačnici. Navodno je 180 milijuna kanadskih dolara ostalo zarobljeno na hladnom novčaniku za koji je samo vlasnik mjenjačnice znao podatke. No, je li to uistinu tako?

Mnogo teorija zavjere veže se uz ovaj slučaj, a kako i ne bi kada je previše slučajnosti u ovoj priči. Od toga da je ova mjenjačnica možda imala probleme zbog toga što im je početkom 2018. godine Kanadska banka zamrznula određenu količinu novaca, pa do toga da je vlasnik iznenadno preminuo u Indiji (zemlji gdje je veliki postotak lažiranja smrti). Sve u svemu, odgovor na ovo pitanje teško da ćemo ikada saznati, no ovo je stvarni pokazatelj da su prijevare lako moguće i dobro uigrane, te da ukoliko koristite mjenjačnicu vaše kriptovalute prolaze kroz neku treću stranu. Nedavni izvještaji pokazuju da na računalu na kojem se navodno nalaze te kriptovalute postoji isključivo 6 praznih walleta.

Upravo zbog toga 0x protokol sa svojom peer-to-peer razmjenom kriptovaluta stupa na scenu! Što je ZRX kriptovaluta i što radi 0x protokol? On eliminira potrebu za korištenjem mjenjačnice kod kriptovaluta na Ethereum blockchainu i tako vam nudi 100% sigurnu i kompletnu kontrolu nad vašim valutama.

Što je ZRX kriptovaluta?

ZRX kriptovaluta je integrirana u 0x protokol i preko nje se naplaćuju provizije za razmjenu tokena između korisnika. Maksimalna količina je 1 milijarda 0x tokena, a trenutno se
(23.03.2019.) u cirkulaciji nalazi gotovo 600 milijuna tokena.

Kako funkcionira 0x protokol?

Sada kada smo ukratko predstavili što je ZRX kriptovaluta, vrijeme je da objasnimo i kako funkcionira ovaj protokol. 0x protokol ima cilj učiniti razmjene tokena decentraliziranim i izbaciti mjenjačnice koje uzimaju određenu proviziju za razmjenu valuta i stvaraju strah kod korisnika zbog sve češćih hakiranja ili gubljenja sredstava. Koristeći pametne ugovore koji se kreiraju na Ethereum blockchainu moguće je mijenjati razne kriptovalute uz plaćanje male provizije u potpunosti decentralizirano iz novčanika u novčanik. To kod korisnika stvara povjerenje i sigurnost, dok su u slučaju zamjene novaca na mjenjačnici u nekim trenutcima sve kriptovalute u walletima mjenjačnice.

Što mi mislimo o ovom projektu?

Već smo pisali o ovom projektu kao jednom od perspektivnijih blockchain projekta i smatramo da je sa tehničke strane zasigurno perspektivan. Osim toga ovaj projekt, za razliku od nekih kriptovaluta ima jasan cilj i soluciju za određeni problem, te korisniku pruža veću sigurnost prilikom razmjene kriptovaluta. Ukoliko u budućnosti svijet uistinu bude tokeniziran 0x protokol mogao bi biti jedan od najkorištenijih blockchain projekata, a ZRX kriptovaluta doživjeti znatan rast u cijeni.

Vjerujemo da nakon ovog teksta i saznanja o tome što je ZRX kriptovaluta i kako ona funkcionira i sami vidite da je ovo jedan od perspektivnijih blockchain projekata s mogućnošću široke adopcije u budućnosti.

Kako kupiti ZRX kriptovalutu?

0x tokene možete kupiti na Coinbase i Bitpanda mjenjačnici, također i u svega nekoliko koraka. Nakon registracije na Coinbase i Bitpanda morate potrditi svoj identitet, a onda nakon toga jednostavno možete kupiti određeni broj ZRX-a i platiti putem kartice ili bankovnom SEPA uplatom.

Ukoliko planirate kupiti više od 100$ ZRX-a, registrirajte se preko ovog linka i dobiti ćete gratis 10$ Bitcoina!

Besplatno ZRX kriptovaluta

Svi vi koji već imate Coinbase računa na linku:
https://www.coinbase.com/earn možete se besplatno prijaviti za zaradu 3$ vrijednosti ove kriptovalute. Nakon što se prijavite u roku nekoliko dana na mail ćete dobiti obavijest da sada možete pogledati 3 kratka videa o ovom projektu i odgovoriti na 3 jednostavna pitanja i dobiti 3$ vrijednosti tokena.

DISCLAIMER: Ovaj tekst, kao i svi drugi tekstovi web stranice www.bitcoinvodic.com, isključivo je informativnog sadržaja i na temelju njega ne biste trebali donositi zaključak oko ulaganju u kriptovalutu ZRX (0x). Kriptovalute su izričito rizično ulaganje, stoga nikada ne ulažite više od onoga što ste spremni izgubiti!

Leave a Reply