Autonomni kamioni od sada mogu sami plaćati na pumpama!

Commerzbank je razvio rješenje bazirano na blockchain tehnologiji za plaćanje između autonomnih kamiona za vožnju i aparata za punjenje, bez potrebe da troškove punjenja plaća čovjek.

Njemačka banka je na ovom projektu radila u suradnji s jedinicom za istraživanje i razvoj, te Daimler kamionima. Sistem bi trebao u potpunosti obavljati automatska plaćanja i punjenje kamiona, bez potrebe za ljudskim faktorom u cijelom procesu.

Sistem automatskog punjenja i plaćanja

U izvješću od danas partneri su potvrdili da cijeli sistem radi, a u testnoj transakciji Commerzbank je ubacio eure na blockchain sistem i poslao ih tvrtki Daimler Trucks.

Banka nije objasnila kako se odvija cijeli proces, od toga kako euri dolaze na račun kamiona, te kako se on puni i kako plaća punjenje sam. No i bez toga vidimo kako strojevi sve više postaju međusobno povezani i neovisni o ljudima, te da mogu obavljati mnoge poslove bez potrebe za ljudskim utjecajem na procese.

Postojeći sustavi još uvijek ne podržavaju cijeli ovaj proces i osim ovog rješenja oko plaćanja za cijelo funkcioniranje nauma potrebno je još vremena oko dovršavanja kamiona, te crpki za punjenje.

Commerzbank izjava za sistem plaćanja

Prema Stephanu Mülleru, članu upravnog odbora transakcijskog bankarstva u Commerzbank-u, nova blockchain platforma dio je povećanja usredotočenosti njegove institucije na blockchain tehnologiju. On je rekao:

„Nakon nedavne digitalizacije transakcija i uporabe blockchain tehnologije, sada se fokusiramo na platne strukture temeljene na DLT-u. Kao banka, našu misiju također prirodno doživljavamo kao stvaranje novih digitalnih procesa plaćanja za naše klijente. ”

Commerzbank je rekao da je pilot projekt dokazao da se budući postupak plaćanja automatiziranih strojeva može odvijati potpuno autonomno. Dodatak bi mogao ponuditi poboljšanje učinkovitosti u kratkom roku, dodaje se, a ima i mogućnosti u drugim industrijama u kojima komunikacija stroj-stroj može biti primjenjiva.

Lijepo je vidjeti da blockchain tehnologija iz dana u dan doživljava sve veću primjenu i da se putem njene integracije može puno stvari automatizirati. Također, banke koje se uključuju u integraciju blockchain tehnologije u svoje sustave podižu svijest ljudi za blockchain i kriptovalute općenito, što je još jedan od niza koraka prema masovnoj adopciji.

Leave a Reply