Hrvatska pošta postaje mjenjačnica kriptovaluta!

Od BOOM-a 2017. godine i puknuća balona cijena kriptovaluta i Bitcoina, do danas, mnogo puta ste čuli da je Bitcoin prevara, da je mrtav i slično. Ono na što ja obraćam pažnju kod takvih rečenica su ljudi koji ih izgovaraju i postoje dva tipa ljudi, oni koji imaju korist od toga da Bitcoin ne postane mainstream, te oni koji nemaju pojma što je Bitcoin.

Od nedavno i Hrvatska pošta odlučila je pratiti trend i postala je mjenjačnica kriptovaluta! Koje kriptovalute možete zamijeniti u pošti, te gdje ih možete mijenjati saznajte u nastavku teksta.

Hrvatska pošta kriptovalute

Promjena kriptovaluta u kune moguća je od 15. srpnja za sve domaće i strane goste u Hrvatskoj. U sklopu većeg procesa digitalizacije poslovanja ovaj projekt je zaživio u Hrvatskoj pošti, a trenutno je moguće kriptovalute mijenjati u samo 3 poštanska ureda i sva tri se nalaze u Zadru. Adrese poštanskih ureda su: Š. Kožičića Benje 1 (Kalelarga), Josipa Jurja Strossmayera 8 (mala pošta) i Ulici akcije Maslenica 1 (Supernova), a u budućnosti je cilj ponuditi zamjenu kriptovaluta u svim turističkim središtima i većim mjestima Republike Hrvatske.

Projekt je ostvaren u suradnji sa poznatom hrvatskom tvrtkom (svakom tko prati kriptovalute i blockchain) Electrocoin. Electrocoin je poznata firma po svojoj Bitcoin mjenjačnici, koja u zadnjih 5 godina aktivno radi za Hrvatsku.

Kako zamijeniti kriptovalute u pošti?

Kriptovalute u pošti možete zamijeniti za kune veoma jednostavno, a cijeli proces obavlja se u nekoliko jednostavnih koraka. Nakon što podnesete zahtjev za zamjenu, skenirate QR kod na koji šaljete kriptovalute i pošta vam isplaćuje gotovinu.

Koje kriptovalute možete zamijeniti u pošti?

Trenutno je u pošti moguće zamijeniti samo 5 kriptovaluta, a one su Bitcoin, Ether, Stellar, Ripple i EOS. Za razmjenu ostalih kriptovaluta možete posjetiti Bitcoin mjenjačnicu koja nudi puno veći broj valuta.

Leave a Reply