, , ,

Samsung S10 donosi novčanik za kriptovalute

Manje je od mjesec dana do službenog predstavljanja novo Samsung Galaxy S10 uređaja, a kako to i obično biva sada počinju na površinu isplivavati neke softverske značajke i dizajn. Upravo ove slike otkrivaju kako će Samsung Galaxy S10 imati vlastiti novčanik za kriptovalute.

Krajem veljače (20.02.2019.) biti će predstavljena nova Galaxy S10 linija mobitela. Budući da je ovo web stranica o kriptovalutama i blockchain tehnologiji, nećemo previše pričati o samom mobitelu i njegovim specifikacijama, već ćemo se odmah okrenuti onome što je nama bitno, a to je novčnik za kriptovalute.

Na Twitteru je Gregory Blake objavio fotografije novog Galaxy S10 mobitela koje pokazuju kako on ima integrirani novčanik za kriptovalute. Izgleda da u Samsungu vjeruju u budućnost kriptovaluta i ovo bi mogao biti jedan od početnih koraka ka tome da novčanici budu normalni softverski app na svakom novom mobitelu.

Već na početnom zaslonu Samsung napominje da je riječ o sigurnom mjestu prikladnom za pohranjivanje kriptovaluta. O tome koliko će kriptovaluta biti podržano nije ništa napisano, no Bitcoin i Ethereum su sigurni. Samsung je i olakšao funkciju dodavanja postojećeg novčanika i prebacivanja u novi S10 mobitel.

S naše strane nadamo se da je sve dobro testirano, jer u slučaju da Samsung učini neki sigurnosni propust s ovim novčanikom i velika većina kriptovaluta iz novčanika bude ukradena, ovo bi moglo ispasti upravo suprotno od adopcije, te prouzročiti usporenje dolaska kriptovaluta u svakodnevnicu zbog nesigurnosti korisnika.

Leave a Reply