Što je DENT? (Kriptovaluta DENT)

kriptovaluta dent

DENT Osnove

DENT je blockchain koji ima cilj izgraditi globalno tržište na kojem će svi dobiti priliku za kupnju i prodaju mobilnih podataka.

Korisnici mobilnih kompanija nalaze se u zamci gdje paketi mobilnih podataka koje kupuju ističu svaki mjesec ili za nekoliko mjeseci. Tim DENT nastoji osloboditi korisnike od toga.

Blockchain DENT koristi token DENT u svojoj mreži.

 1. Token želi biti glavna valuta širom svijeta za mobilne podatke između korisnika i mobilnih kompanija.
 2. DENT omogućuje i automatiziranu mogućnost kupnje paketa podataka za korisnike i IoT uređaje.
 • IoT (Internet of Things) se odnosi na internet stvari koji je rastuća mreža fizičkih objekata s karakteristikom IP adrese za povezivanje interneta i za komunikaciju koja se odvija između tih objekata kao i u ostalim sustavima i uređajima koji imaju pristup internetu.

Potpuna svrha stvaranja DENT-a bila je zamjena podataka i način na koji se podaci dijele, pohranjuju, prodaju i plaćaju.

DENT razvoj

 • DENT Wireless Ltd. osnovao je 2014. godine Tero Katajainen. Sjedište blockchaina je u Hong Kongu.
 • Prvotno se zvao Commando Coder Ltd., kada je Tero odlučio izgraditi automatizirani tržišni sustav s ugrađenim funkcijama upravljanja rizikom.
 • Neki dijelovi ovog proizvoda integrirani su na mjenjačnicu DENT kako bi omogućili kupnju, doniranje i prodaju paketa mobilnih podataka na tržištu.
 • U 2017. godini dva osnivača, Mikko Linnamäki i Andreas Vollmer, uložili su u tvrtku i pridružili se tvrtki Tero kako bi razvili i donijeli DENT na tržište.
 • Tim DENT pokrenuo je mobilnu aplikaciju za Android 2018. godine nakon pokretanja svoje iOS aplikacije u prosincu 2017. To je bio ključni faktor skaliranja poslovanja. Ovim tim želi postići svoj i cilj pružiti najlakši način za kupnju i slanje podataka.  

Koje su prednosti DENT-a?

DENT tehnologija

Arhitektura

 • DENT mjenjačnica mješavina je najsuvremenijih tehnologija.
 • Trgovinska strana DENT-a slična je onoj s dionicama, Forexom i ostalim takvim tržištima.

Web-aplikacija DENT

Web aplikacija DENT omogućuje sudionicima na tržištu da pogledaju knjigu narudžbi i dubinu tržišta, pogledaju spisak s ponudama, pregledaju portfolio, povijest narudžbi, polože narudžbe za kupnju ili prodaju itd.

DENT Mobile App

Mobilna aplikacija DENT vrlo je pojednostavljena verzija web aplikacije. Omogućuje vam da vidite spisak s ponudama i postavite osnovne narudžbe. Omogućuje vam i pregled sadašnjeg portfolia i iznosa DENT-a.

DENT Struktura dijelova razmjene

Mjenjačnica DENT glavni je spremnik njegove poslovne logike. Nudit će integraciju s mobilnim kompanijama treće strane i Ethereum blockchainom.

Burza se sastoji od skladišta instrumenata za trgovanje (paketa podataka za mobilne uređaje), upravlja i izvršava naloge, upravlja sudionicima na tržištu kao i njihovim portfolijima itd.

Repozitorij instrumenata:

Sadrži podatke o podatkovnim paketima koji su dostupni na razmjeni u DENT mjenjačnici, poput, podatkovni paket od 3 GB od neke mobilne kompanije s istekom roka trajanja. Podaci su metapodaci koji se ne pohranjuju u blockchain. Svaki instrument odnosi se na pametni ugovor u Ethereumu.

Podaci o cijeni:

Podaci o cijenama, zajedno s ponudama u stvarnom vremenu i knjigom narudžbi, pohranjuju se u predmemoriju velike brzine i vraćaju se mobilnim i web aplikacijama. Podaci uključuju cijenu po kojoj je trgovina zaključena, sadašnju najvišu ponudu i najnižu ponudu, a mogu sadržavati i podatke o dubini knjige naloga i obujmu trgovine.

Podaci o povijesti cijena također su dostupni za razdoblje od 30 mjeseci, 15 mjeseci, 5 mjeseci, 1 mjesec, 4 sata i 1 sat.

Upravljanje portfeljem:

Trgovac uključen u razmjenu također će imati portfolio paketa u vlasništvu. Uprava portfolija osigurava ažurnost portfolija prema izvršenim mijenjanjima i održava povijest mijenjanja.

Algoritmi proizvođača proizvođača tržišta:

Time se upravlja konačnim ponudama i cijenama ponude za pakete. Također upravlja rasponom cijena i kontrolira opskrbu tržišta prema zadanim parametrima na početnoj ponudi podataka.

Upravljanje narudžbama:

Vodi računa o prihvaćanju ponuda i ponuda raznih trgovaca na burzi, uključujući i upravljanje rizikom zajedno s upravljanjem portfolijom.

Upravljanje narudžbama hrani dolazne narudžbe u algoritmima proizvođača proizvoda za konačni plasman u knjigu naloga.

Izvršenje narudžbe:

Ova komponenta spaja ponude i nudi popunjavanje narudžbi. Kako se nalog ispunjava, Ethereum pametni ugovor poziva se na financijsku transakciju i tada ispunjeni nalog ulazi u portfolio.

Vlasnički API:

Mobilni operater može izložiti svoje API-je razmjeni DENT, a zatim ih može pozvati preko prilagođenih adaptera ili se odlučiti za instaliranje poslužitelja API-a isporučenog sa DENT na njihovoj mreži.

Smart ugovori Ethereum

Ovim se izvršavaju financijske transakcije DENT. Pokretani su s događajima u DENT mjenjačnici. Na izvršenju ugovora, razmjena preuzima fokus i obrađuje transakcije trećih strana.

Transakcije paketa od korisnika do korisnika

Transakcije korisnik-korisnik uključuju korisnika koji nudi ponudu u razmjeni i drugog korisnika koji daje ponudu. U slučajevima kada se plan prodajnog paketa prodajne stranke dijeli, mobilni operater ove stranke prvo mora očistiti i zaključati ponudu.

Stranka koja kupuje ponudu zaključit će sredstva za kupnju u razmjeni DENT. Nakon toga, red će ući u knjige. Kad se ispuni nalog, pokreće se pametni ugovor u Ethereumu i udio prihoda nastaje na temelju pravila pri početnoj ponudi podataka.

Nakon prijenosa sredstava, razmjena DENT koordinira mogućnost dijeljenja ili otkazuje paket podataka od strane prodavatelja i aktivira stečeni paket za kupca.

Roaming podataka

Roaming podataka, prijenos podatkovnog paketa od korisnika do korisnika u inozemstvu. Tijekom roaminga, kupac općenito koristi mrežu nekih drugih telekomunikacijskih usluga. U takvim slučajevima, telekom operater kupca dobit će zahtjev i dogovorit će se o ponudi koja se mora staviti u DENT mjenjačnici. Tada će se, poput slučaja korisnik do korisnika, ponuda podudarati s licitacijom i narudžba će biti ispunjena. Mjenjačnica će zatim ponovno koordinirati aktivaciju kupljenog paketa.

DENT razmjena početnih podataka (IDO) za telekomunikacije

Instrument kojim se trguje na mjenjačnici DENT na tržište će ući putem inicijalne ponude podataka. Trgovci na veliko i operateri paketa mobilnih podataka definirat će ove instrumente i ponuditi ih grupi trgovaca dostupnih u mjenjačnici DENT.

Veličina početne ponude bit će postavljena od strane davatelja mobilnih podataka i DENT mobile.
DENT mobile će upravljati početnom ponudom podataka i također će djelovati kao virtualni operator koji će pružiti dubinu tržištu svojim ponudama podataka. Svaka zarada ili eventualni profit od poslovanja virtualnog dobavljača tada će biti prihod za DENT Wireless.

Kako kupiti i pohraniti DENT?

Kako kupiti DENT

Token DENT naveden je za trgovanje na različitim trgovačkim burzama širom svijeta, a uparena je s nekoliko glavnih kripto valuta poput BTC, ETH, BNB, KRW i USDT. Ovo omogućava korisnicima DENT-a da pristupe ili dobiju token DENT koristeći svoje kripto posjede, zaobilazeći potrebu za više KYC normi. Cijeli popis trgovinskih razmjena za kripto valute DENT uključuje glavne globalne razmjene poput Binance, KuCoin, OKEx i još mnogo toga.

DENT Skladištenje

Nakon dobivanja tokena DENT, potreban je novčanik DENT za sigurno spremanje. Na raspolaganju je nekoliko opcija za pohranu:

 • Ledger Nano S je, naravno, hardverski novčanik temeljen na robusnim sigurnosnim značajkama za osigurana digitalnih plaćanja i za pohranu kriptografske imovine. Može se povezati s bilo kojim računalom putem USB-a. Ima siguran OLED zaslon za provjeru i potvrđivanje svake transakcije koju napravite jednim dodirom na bočne tipke.
 • MyEtherWallet je otvoreni novčanik ERC20 tokene koji se temelji na Javascriptu. MyEtherWallet može biti idealan DENT novčanik koji nudi visoku anonimnost i jednostavno sučelje.
 • Metamask ima jednostavno sučelje i novčanik je baziran u pregledniku Chrome. Ima centralizirani sustav provjere valjanosti. Ne zahtijeva prijavu jer se privatni ključevi spremaju na Chrome, a ne na privatni poslužitelj. Privatni ključ zaštićen je lozinkom.

Kakva je budućnost DENTA?

 • Ako su paketi za mobilne podatke razmjerno jeftiniji za kupnju putem mjenjačnice DENT, a ne s trenutnog tržišta, korisnici će morati kupiti DENT token kako bi kupili ove pakete podataka. Raspoloživa količina DENT-a povećava se što bi moglo uzrokovati povećanje vrijednosti DENT zbog povećanja potražnje.
 • Prema GSMA-u, predviđa se povećanje veličine tržišta mobilnih podataka. Dakle, veće tržište kojima se trguje DENT može dovesti do povećanja cijene DENT.
 • Do sada, DENT polako napreduje, ali također stabilno.
 • Uspostavio je mobilnu povezanost s Brazilom i Indijom, što je privuklo 40 milijuna korisnika na platformu. Ovo je bio mali korak, ali kupili su veću tržišnu kapicu za novac, donijevši više DENT-a u promet i polako podižući cijenu po jedinici.

Po čemu se DENT razlikuje od drugih kriptovaluta?

 • DENT je korisnicima ponudio platformu za ostvarivanje profita putem svojih mobilnih podatkovnih paketa. DENT također omogućuje korištenje preostalih podataka da biste ih donirali nekome kome su potrebni prije nego što istekne.
 • DENT ima vlastitu razmjenu DENT koja korisnicima omogućuje kupnju, prodaju ili doniranje mobilnog paketa podataka osiguravajući sigurnost na platformi.
 • DENT omogućuje automatiziranu kupnju paketa podataka za potrošače i IoT uređaje.

Trebate li ulagati u DENT?

 • Pomoću DENT tokena, korisnici mogu kupiti, donirati ili prodati podatke na međunarodnom tržištu. DENT token jedan je od najjeftinijih altcoina (u smislu apsolutne cijene) na tržištu koji ujedno ima i veliku količinu protoka od 70 milijardi tokena.
 • Da bi DENT uspio, troškovi mobilnih podataka na razmjeni DENT moraju biti jeftiniji od onih koje nude telekomunikacijske kompanije za isti paket. Na primjer, ako mobilni operater nudi paket od 4 GB za 40 USD mjesečno, cijena koju DENT nudi za isti paket trebala bi biti jeftinija, inače ljudi mogu jednostavno kupiti planove od mobilnih operatera i prodati ih na DENT za ostvarivanje trenutne dobiti.

/////////////

DISCLAIMER: Ovaj tekst, kao i svi drugi tekstovi web stranice www.bitcoinvodic.com, isključivo je informativnog sadržaja i na temelju njega ne biste trebali donositi zaključak oko ulaganju u kriptovalutu DENT. S tehničke strane projekt je odlična implementacija blockchaina u rješavanje problema s mobilnim podatcima i omogućavanju decentralizacije, no to ne znači da će kriptovaluta DENT sigurno rasti. Prije svakog ulaganja trebali biste se posavjetovati sa nekim (ne samo prozvanim) finanacijskim savjetnikom. Kriptovalute su izričito rizično ulaganje, stoga nikada ne ulažite više od onoga što ste spremni izgubiti!

Leave a Reply