, ,

Uskoro je Litecoin halving, hoće li cijena skočiti u nebo?

Za manje od 45 dana dolazi do halvinga Litecoina, što znači da će svi minneri dobivati duplo manje ove kriptovalute kao nagradu za obrađivanje transakcija, tj. minning. Kažu da je povijest učiteljica života, a kroz povijest se je cijena kriptovaluta nakon halvinga povećavala, što je i logično jer je reward minnerima duplo smanjen (zakon ponude i potražnje). Malo detaljnije o tome što je halving, kada se točno dešava, te što donosi budućnost pročitajte u nastavku.

Što je Litecoin?

Digitalno srebro ili Litecoin je kriptovaluta koja je najavljena 2011. godine i stvorena u listopadu iste godine od strane Charlesa Leeja koji je bivši Googleov inžinjer. Glavna razlika u odnosu na Bitcoin je to što mu je za stvaranje bloka potrebno 2.5 minute, a Bitcoinu 10 minuta. To znači da Litecoin može podnjeti veće opterećenje mreže i provesti veći broj transakcija. Detaljnije o tome što je Litecoin pročitajte u istoimenom tekstu na našoj stranici, kako bi se ovaj tekst držao temeljnog naslova, a to je Litecoin halving.

Što je Litecoin halving?

Litecoin halving predstavlja trenutak kada će se nagrada minnerima za potvrđivanje transakcija dvostruko smanjiti, te će se rudarenje Litecoina dvostruko smanjiti. Upravo zbog toga zakon ponude i potražnje nalaže da se cijena diže, a kroz povijest to se je pokazalo točnim.

Prvi puta halving se je desio 2015. godine i tada je reward minnerima umanjen s 50 na 25 Litecoina, a ovoga puta biti će umanjen s 25 na 12.5 Litecoina.

Kroz povijest se je cijena valuta kod halvinga u većini slučajeva povećavala, a hoće li se povijest ponoviti ili ne saznati ćemo uskoro.

Investiranje u Litecoin

Litecoin cijena

Investiranje u svaku kriptovalutu je veoma rizično, stoga nikada nemojte investirati više od onoga što ste spremni izgubiti i investirajte samo u ono što razumijete. Litecoin je za razliku od nekih novijih kriptovaluta veoma poznato ime i s njime je već omogućeno plaćanje na raznim mjestima. Uz to, na marketu je od 2011. godine i još uvijek je veoma popularan i jedna od glavnih kriptovaluta. Možemo reći da je trenutno Bitcoin u bull marketu i da bi se kad tada mogao desiti pravi bull run i nagli porast cijene, no za pričati o tome još je prerano i nitko nezna sa sigurnošću što nas čeka u budućnosti.

Leave a Reply