,

Ulaganje u Ethereum

Kao jedan od prvih blockchaina i kriptovaluta Ethereum i Ether su jedna od najzvučnijih imena u kripto zajednici. Upravo zbog toga smatram da je sada kada je “bull run” u najavi veoma važno malo detaljnije napisati o tome da li je ulaganje u Ethereum, tj. Ether, isplativo. O tome što je Ethereum, što je Ether i zbog čega je Ethereum jedna od naperspektivnijih kriptovaluta možete pročitati u ostalim tekstovima na ovoj web stranici.

Što je Ethereum a što je Ether?

Mnogi u kripto svijetu i oni koji nisu previše upućeni ne znaju da Ethereum nije kriptovaluta, već blockchain. Ether je naziv za kriptovalutu koja se koristi na Ethereum blockchainu i ona je ujedno gorivo cijele platforme.

Ethereum je računalna platforma koja je stvorena na blockchainu i ujedno operativni sustav za stvaranje pametnih ugovora. Ukoliko neznate što su pametni ugovori posjetite naš istoimeni tekst na web stranici kako biste saznali jednu od glavnih prednosti Ethereuma u odnosu na Bitcoin. Ovaj blockchain ujedno developerima dozvoljava stvaranje i objavljivanje dApps (decentraliziranih aplikacija), a osim toga i stvaranje tokena (ERC20). Trenutno se na Ethereumu nalazi veliki broj aplikacija (više od 2,500) i iz dana u dan se stvara još više, a valja napomenuti i da je Ethereum jedan od najkorištenijih blockchaina na tržištu. Također velik broj tih dAppsa koristi svoj ERC20 token i glavna razlika tokena u odnosu na kriptovalute je da se on koristi za neku decentraliziranu aplikaciju na Ethereum blockchainu i integriran je u nju.

Korisni linkovi:

Budućnost Ethereuma?

Prema svemu sudeći Ethereum čeka blistava budućnost i biti će jedan od glavnih blockchaina ukoliko uspiju rješiti neke probleme. Mali broj transakcija koji je trenutno moguće izvoditi na ovom blockchainu je jedan od glavnih problema, no programeri se svim silama trude to riješiti i stvoriti PoS (Proof of Stake model), dok se sada koristi PoW (Proof of Work).

Očekuje se da će početkom 2020. godine Ethereum preći na sustav Proof of Stake i da će to znatno unaprijediti brzinu samog blockchaina.

Ulaganje u Ethereum?

Kao jedna od vodećih valuta na marketu i najpoznatijih, ulaganje u Ethereum je jedno od najsigurnijih ulaganja u kripto svijetu. Na dugoročno smatramo da će Ethereum biti velika promjena u cijelom načinu na koji svijet funkcionira i da će isplativost ulaganja na sljedećih nekoliko godina biti nevjerojatna.

Cijena Ethereuma kroz povijest:

Graf cijene Ethereuma

DISCLAIMER: Ovaj tekst, kao i svi drugi tekstovi web stranice www.bitcoinvodic.com, isključivo je informativnog sadržaja i na temelju njega ne biste trebali donositi zaključak oko ulaganju u kriptovalutu Ethereum. Prije svakog ulaganja trebali biste se posavjetovati sa nekim (ne samoprozvanim) finanacijskim savjetnikom. Kriptovalute su izričito rizično ulaganje, stoga nikada ne ulažite više od onoga što ste spremni izgubiti!

Leave a Reply